Theeceremonie:
 
Theebereiding vereist een geoefende hand en kennis van de “ceremonie”. Allereerst worden op een koperen of zilveren blad hoge smalle glazen en een metalen pot geplaatst. Een bewerkte theepot voor de thee met suiker en een onbewerkte theepot voor de ongezoete thee. Verder zijn nodig een kegelvormig suikerbrood, een blikje thee, kokend water en eventueel verse munt.

De theepot wordt verwarmd door er kokend water op te gieten. Na even spoelen giet men er dit weer uit en doet een lepel thee in de pot. Men schenkt er kokend water op, schudt de pot heen en weer en schenkt weer uit. Hierna wordt opnieuw opgeschonken en de munt toegevoegd.

Met brokken suiker die met een steen of hamertje van het suikerbrood worden afgeslagen kan de munt naar beneden worden geduwd. De plaats die in de pot nog over is, wordt gevuld met heet water, waarna de pot wordt teruggezet op het vuur. Na een paar minuten schudt men de pot, schenkt een glas halfvol en dat weer terug in de pot.

Pas bij de tweede maal uitschenken wordt de smaak van de thee gekeurd. Eventueel kan nu nog suiker worden toegevoegd.
Zo niet, dan worden de glazen van rechts naar links vol geschonken en uitgedeeld onder de gasten. Het is niet gepast de thee koud te blazen. Geduld is hier de oplossing