Veteranen-online
Contactdag op vrijdag 31 augustus 2007 in Den Helder


 

Ik had mij echt verheugd op deze dag.
Maar hoe moest ik in Den Helder komen?

Eigenlijk nog een hele reis Amsterdam Den Helder. Maar aan alles is gedacht. Dus ik reserveerde via Wim van Slooten voor die dag een kamer in de marine officiersclub. Dan kon ik rustig een dag eerder afreizen en op tijd de volgende dag met de koffie zijn.

Toch viel het mij een beetje op dat er haast niet gemaild werd voor deze uitstap naar Den Helder. Het is toch de gewoonte dat als er een jarig is dat we feliciteren. Haalt iemand de fiets uit zijn schuur dan wordt hem van alle kanten een goede reis gewenst. Maar niets van dit alles.

Tot er iemand vlak voor deze uitstap de namen vroeg van hen die naar Den Heldergingen. Ja echt dat viel mij tegen. 14 deelnemers en er was zoveel werk van gemaakt. En wat jammer ik zou nu niet eens kennis kunnen maken met die man die alles zo goed weet. Of diegene die al zo vaak gezegd heeft dat hij een boek heeft geschreven. En ik had ook nog een vraag over paarden..................................

 

Ik heb natuurlijk meteen mijn hotel reservering opgezegd. Ook mijn gloedvolle toespraak heb ik naast mij neergelegd. Toch ben ik vol goede verwachtingen naar Den Helder afgereisd. In Den Helder stond Johanna van Slooten al te  wachten om mij naar NOGAL WIEDUS te brengen. Wat een gezellig ding was dat en wat een club gezellige mensen waren daar al verzameld. Ook zag ik al direct mijn geliefde Texel liggen.

De koffie met gebak ging er goed in. O kijk daar zit nu Kitty en Joop Romkema met vrouw. Cor en Ruud Spangenberg gezellige mensen hoor. De groep klikte gewoon. Maar wat eten die mensen eigenlijk veel. Ze hadden zeker `s morgens niets gehad.
 Vriendelijke groeten Hans van Onna
aan boord van de onderzeeboot Hr. Ms. Tonijn.
 

En dat museum was best interessant. Ik heb alleen naar de schilderijen gekeken. En dan doodeng die onderzee boot. Je mag geen duikboot zeggen die fout maakte ik natuurlijk weer. Die bemanning blijft dan weken onder water en dan  wassen zij zich niet want dat kost te veel water. Ik heb ook echt van die geluiden gehoord. Even dacht ik nog hij gaat toch niet varen. Na wat omwegen en nog een flinke regenbui kwamen we terecht in windkracht 13.

Dit was andere koek. Geen boten en geen marine maar kunst. Maar deze galerie had nog een groot geheim, zij hadden een perfecte keuken. Het mooiste meisje uit Thailand had gekookt. En na al deze schoonheid te hebben gezien had iedereen ook weer trek gekregen. De stemming zat er goed in en ik moet ook  zeggen dat er niet teveel is gedronken
.

De dag is afgesloten met het maken van de statie foto. En hierop kon je dan ook duidelijk zien dat er vele deelnemers ontbraken. Ik had zeker het dubbele aantal verwacht. Of zijn we dan niet die grote familie??? Of doen we maar alsof. Maar het was echt een gezellige dag. Je kon zien dat iedereen zich vermaakte.

Johanna en Wim van Slooten hadden een prima dag georganiseerd. En die fietsers en die vakantiegangers en al die anderen hebben echt wat gemist.


Groepsfoto in Galerie Windkracht 13

Staand van links naar rechts:
Joop Romkema, Wim van Slooten, Wim van Sluijs, Rie van Sluijs, Cor Spangenberg, Jannetje Romkema, Johanna van Slooten, Frans Lelieveld,
Flip Burggraaf en Hans van Onna.

Zittend van links naar rechts:
Ruud Spangenberg, Kitty Harms, Hermien Lelieveld en Jeanne Burggraaf

 

·············Het werd een gezellige dag en wij zijn allen veilig thuis gekomen.
Ondanks dat de groep deze keer wat klein was, kwam dit de gezelligheid
ten goede.

Na ontvangst en een brood/koffie maaltijd in een plaatselijke horeca gelegenheid nabij Fort Kijkduin, "Nogal Wiedes"geheten werden de organisatoren Johanna en Wim van Slooten ook met een waardering beloond.

Hierna werd het Marine Museum bezocht, compleet met een bezichtiging van de onderzeeboot op het droge de "Tonijn" en een mijnenveger in het water. Na ook nog een drankje te hebben genomen op het oude Marva schip "de Schorpioen" werd de warme Thaise maaltijd genuttigd in een permanente expositie ruimte aan de wal met de toepasselijke naam "Windkracht 13".

Nogmaals al met al een reuze gezellige dag, die ook met een positief saldo kon worden afgesloten. Door de meegebrachte veteranen - en museum passen kregen wij een aardige korting op de toegangsprijs van het Marine Museum


Het verslag komt van Frans Lelieveld hier en daar aangescherpt door
Ruud O. Spangenberg
.

Flip Burggraaf kijkt uit naar een volgende
contactbijeenkomst van Veteranen-Online.

Foto´s