De Infanterist

Ga een groot gat graven in je achtertuin terwijl het regent. Ga in het gat zitten tot het regenwater je enkels bereikt heeft. Giet koude modder achter in de kraag van je overhemd.
Blijf daar zitten gedurende 48 uur en vervolgens, om zeker te zijn dat je niet in slaap valt, verbeeld je jezelf dat er iemand stiekem zit te wachten op de kans je een flinke klap op je kop te geven, of je huis in brand te steken.

Ga het gat uit en vul een koffer met boeken, neem hem op, en met een jachtgeweer in je ander hand, loop je over de modderigste weg die je vinden kunt. Val elke paar minuten plat op je gezicht en denk je in dat grote meteoor stenen naar beneden kunnen vallen om net jou te raken. 
Na 15 km lopen (je hebt nog steeds de koffer en de jachtgeweer!) ga je heimelijk sluipen door het natte bos, met de gedachten dat iemand jouw route met ratelslangen geboobytrapt heeft die jou zullen bijten als je erop trapt.

Geef een vriend een geweer en vraag hem zo nu en dan een schot in jouw richting of te vuren waarna je zo hard als je kunt de hele weg terug rent naar je gat in de achtertuin. Als je het bovenstaande om de drie dagen gedurende een paar maanden herhaalt kun je misschien begrijpen waarom een infanterist of en toe zijn adem kwijt raakt. 

Slapen doe je tijdens het marcheren, het gaat iets beter als je liggen kunt, zelfs in het modder. Stenen zijn veel beter dan modder, omdat je jezelf rond een grote steen kunnen oprollen.
Na een poosje pak je je geweer, munitie, bajonet, handgranaten, pionierschop. ransel, messtins en, E.H.B.O spullen weer op en begin weer te lopen, je houdt 5 meter afstand van de man voor je, je hart begint te bonzen, steeds sneller, je begint een loopgraaf te graven want de vijand komt jou zoeken als je niet naar hem gaat. 

Even een hazenslaapje, dan wordt je wakker; het regent en het gat is half vol met water. Je hoofd voelt wazig en het blijft regenen, het weer wordt kouder en je probeert zo snel mogelijk in slaap te komen.
Het leven van een infanterist!


Vertaling van een artikel uit de "Indianhead"    Bron: VOKS